Wij zoeken JOU!

Wij zijn nog altijd op zoek naar mensen om onze competitie teams te vullen, dus mocht je interesse hebben in korfballen in Eindhoven en ben je student? Mail dan naar eskvattila@gmail.com en kom gezellig langs!

Read More

Wedstrijdweek 7

Afgelopen week hebben zowel de midweek als Attila 1 en 2 weer wedstrijden gehad. Helaas hebben we niet veel punten gehaald, maar het waren zeker spannende wedstrijden!

Attila midweek 1 – DSC midweek 1 (15-21)
Afgelopen week moest de midweek van Attila haar laatste wedstrijd spelen van het buitenseizoen thuis tegen DSC MW1. De midweek van Attila heeft deze competitie alles verloren en wilden dit met deze laatste wedstrijd nog proberen te verbeteren met een overwinning. Attila begon de wedstrijd sterk en stond in de rust zelfs met 2 doelpunten verschil voor. Na een goede speech in de rust keerde Attila en DSC terug naar de wedstrijd, maar al gauw kwam DSC terug en gingen ze veel meer erin schieten. Attila kon dit niet meer bijhouden en uiteindelijk heeft Attila verloren met 15-21. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar jammer genoeg verloren. Wij als midweek zijn deze competitie veel gegroeid en gaan er in de zaal een betere competitie van proberen te maken! Nu eerst even een paar weken rust en dan kunnen we er weer tegenaan!

Geschreven door: Fabiënne Kremers

PSV 3 – Attila 2 (19-9)
We wisten dat als we scherp zouden spelen, we de kans hadden om te winnen. Hiervoor is het belangrijk voor ons om diepe ballen te gooien en de juiste kansen te pakken. Deze wedstrijd deden we dat heel goed en dat leidde tot een voorsprong van 2-5. Hierna ontbrak helaas het vermogen om de bal door de korf te krijgen bij zowel Attila als PSV. Dit leidde tot een ruststand van 4-5.
Na de rust, begonnen we met goede moed. Helaas deed de tegenstander dit ook. De tegenstander scoorde veel van verre afstanden en wij konden dit helaas niet bijbenen, ondanks onze goede kansen. Dit leidde tot een eindstand van 19-9.

Geschreven door: Nina Donkers

PSV 1 – Attila 1 (14-15)
Net zoals de midweek en Attila 2, begon Attila scherp. Het stond na 15 minuten spelen namelijk 2-7. Echter kwam PSV langzaam terug, wat leidde tot een rust stand van 7-7. Je zou kunnen zeggen dat ze het onnodig spannend hebben gemaakt, maar misschien is het juist de tactiek van Attila 1, zodat ze toch supporters houden bij hun wedstrijd.
Na de rust bleef het gelijk opgaan, waarbij Attila 1 toch iedere keer het voortouw nam met scoren. Dit resulteerde in een eindstand van 14-15.

Geschreven door: Nina Donkers

Read More

Wil jij ons team versterken vanaf november? Dan zijn we op zoek naar JOU!

Met E.S.K.V. Attila zijn we de laatste jaren heel erg gegroeid. Zo erg zelfs dat we al vanaf begin september twee zaterdagteams hebben. Met ingang van de zaal periode (begin november) willen we graag drie zaterdagteams hebben. Maar daarvoor zoeken wij nog spelers en speelsters. Mocht je dit leuk lijken, stuur dan een mail naar eskvattila@gmail.com. Hieronder staat alvast wat info over ons en de teams:

Wat je bij de zaterdagteams kunt verwachten:

  • Aanbod van zowel prestatiegericht (wedstrijdkorfbal) als recreatief (breedtekorfbal, ook voor beginners)
  • Gezelligheid tijdens en rondom de wedstrijden en trainingen
  • Enthousiaste teamgenoten en tevens mede-studenten

Verder hebben we het volgende te bieden als vereniging:

  • Gezellige activiteiten en borrels meerdere keren per maand
  • Meedoen aan studententoernooien in andere steden
  • Jaarlijks meerdaagse reizen/toernooien in binnen- en buitenland
  • Pure gezelligheid die jij als student zoekt!!

Als dat je nog niet 100% overtuigt, kom dan vooral een keer langs! Ook dat kun je doorgeven aan ons, net zoals eventuele vragen.

Tot ziens bij Attila!!

Read More

Wedstrijdweek 3 – Zaal

Afgelopen weekend was er een vier punten weekend! Ben je ook benieuwd naar hoe de wedstrijden liepen? Lees dan gauw verder!

Attila 1 – Klimop (A) 1 (11-5)
Vandaag stond de wedstrijd tegen Klimop uit Asten op het programma. Voor ons een onbekende tegenstander, dus dat was even afwachten. We begonnen sterk en kwamen 4-1 Voor te staan. Daarna kwamen Attila en Klimop niet tot scoren. We hadden mooie aanvallen maar ronden helaas niet genoeg kansen af. In de rust stond het 6-1. De tweede helft bleek al gauw dat deze wedstrijd in de pocket was. We speelden hem netjes uit en eindigden met een stand van 11-5.

Geschreven door: Vera van der Meijden

Attila 2 – PSV 3 (15-14)

Op deze koude doch prachtige zaterdag, stond de wedstrijd Attila 2 – PSV 3 op de planning. De spanning hing in de lucht want de koppositie stond op het spel. De wedstrijd van Attila 1 was een goeie voorbode, weliswaar ging het scoren niet zo gemakkelijk maar er werd met ruime cijfers gewonnen.

Fluitsignaal van de scheidsrechter en de wedstrijd gaat van start. De eerste aanval gaat verloren. PSV in balbezit, schot van de middenlijn. 0-1. Matig begin van de wedstrijd. Niet ontmoedigd raken. Attila vanaf de middenlijn in balbezit. Actie van de aanvaller resulteert in een strafworp voor Attila. Robin bezwijkt niet onder de druk en legt de bal keurig in het mandje. Stand 1-1.

Vakwissel. Helaas twee afstandsschoten van PSV raak. Stand: 1-3. Volgende aanval voor Attila, wederom een strafworp, koelbloedig afgemaakt. 2-3. Attila komt een beetje in de wedstrijd, Afstandsschot raak, tegenstander wordt voorbij gelopen, doorloopbal raak. Vakwissel, vervolgens weer de tegenstander voorbij gelopen, overtreding, nogmaals een strafworp, en weer keurig door het mandje. Stand: 5-3.

Helaas is dit van korte duur, PSV komt weer terug, en Attila laat het een beetje afweten. Ruststand: 6-8. Achter met rust maar er valt zeker wat te halen.

PSV krijgt de bal uit na rust, maar Attila staat goed te verdedigen en nog beter te aanvallen, de dames worden uitgespeeld dit resulteert in drie goals op rij. Mirjam korte kans, Nina korte kans, en Eline scoort een fraai doorloopballetje waar een heer tevergeefs nog even in de weg probeert te staan. Stand: 9-8.

Er wordt over en weer gescoord. De spanning wordt PSV allemaal te veel maar er worden drie stippen door dezelfde heer van PSV achter elkaar gemist. De wedstrijd loopt op zijn einde. Stand 14-14. Laatste minuut. Gouden wissel, na een schot die twee meter voor de korf valt probeert invalster Noor het nog een keer en ditmaal gaat hij erin. 15-14! Publiek in extase! Punten voor Attila!

Geschreven door: Joris Broekmans

Read More

Wedstrijdweek 2 – Zaal

Vandaag is het alweer matchday voor Attila 2 en 1. Vorige week hebben ze allebei weten te winnen in het thuisweekend, zullen ze dat deze week ook doen?
Ben je benieuwd naar de wedstrijden van afgelopen week van Attila 1, 2 en 3? Lees dan gauw verder!

Attila 1 – Springfield 1
De wedstrijd van attila 1 tegen springfield 1 was niet bepaald een spannende. Afgelopen seizoen heeft wist deze ploeg het ons knap lastig te maken en twee keer te verslaan. Echter was er weinig meer van de strijdlust van de ploeg van vorig jaar over. Na een gelijke stand van 1-1 vielen de goals aan de lopende band in ons voordeel. Bij rust was het al duidelijk dat de wedstrijd tegen springfield gespeeld was. Echter was het ons doel om minimaal de 30 te halen. En dit is gelukt. Een eindstand van 31-10 is mooi om op terug te kijken. Zeker wanneer we in ons achterhoofd houden dat het er nog meer hadden kunnen zijn aangezien we toch wel een aantal 100 procent kansen hebben laten liggen. Een mooi voorbeeld hiervan is de stip van Sebastian van Andel. Deze man leek een gouden wisselbeurt te maken met 3 goals achter zijn naam in 10 minuten tijd. Helaas bleef zijn vierde goal uit door een gemiste stip. Desaltiettemin een mooi resultaat en een positief vooruitzicht op de rest van de competitie.

Geschreven door: Thomas Haan

Attila 2 – Ready’60 2
Als laatst was het de beurt aan Attila 2 om te vlammen en wel tegen Ready ’60 2. Al snel werd er een voorsprong van vier doelpunten uitgebouwd. Deze werd helaas ook meteen weer weggeven waardoor het weer 4-4 stond. Hierna bleek Ready toch beter in de wedstrijd te zitten en kostte het Attila dan ook moeite om bij te blijven. Gelukkig lukte hen dit nog aardig en ging men de rust in met een tussenstand van 9-10 .
Na de rust was duidelijk de spirit weer terug en werd meteen de gelijkmaker gescoord, Attila was terug in de wedstrijd. Hierna bleef het nog eventjes spannend maar werd er uiteindelijk een voorsprong uitgebouwd wat leidde tot een 19-13 winst.

Attila 3 – OJC’98 3
De eerste thuis wedstrijd van het 3e team. De boodschap was duidelijk: je best doen en de juiste kansen kiezen. Helaas lukte het Attila 3 niet om goed de wedstrijd in te komen, en kon OJC veel ballen raakschieten. Dit leidde tot een flinke achterstand. Na de rust probeerde Attila 3 de schade te beperken, wat leidde tot een eindstand van 10-20.

Read More

Wedstrijdweek 1 – Zaal

Afgelopen week was een speciale week, aangezien dit de eerste week was dat we 3 weekend team wedstrijden hadden! Ben jij benieuwd naar de uitslagen? Lees gauw verder!

Maastricht 1 – Attila 1 (15 – 17)
De eerste wedstrijd van dit zaalseizoen ging lang erg gelijk op. Waar Maastricht het vooral moest hebben van hele verre afstandsschoten die er verrassend vaak invlogen wist Attila beter uitgespeelde kansen te creëren. Het afmaken kon echter beter en zo wist Attila 1 niet het verschil te maken en kon Maastricht goed meekomen, bij rust stond het 9-9. Na rust ging Attila met vertrouwen verder, een paar wissels pakten goed uit zoals bijvoorbeeld Bart die vanaf de bank erin kwam en 5 keer scoorde! Dit resulteerde uiteindelijk in een winst met de eindstand van 15-17 en 2 punten mee terug naar Eindhoven!

Geschreven door: Twan Muntjewerff

NKV 3 – Attila 2 (15 – 16)

De eerste zaalwedstrijd van het nieuw samengestelde Attila 2 stond al vroeg op het programma. Om 10:30 klonk in Nuenen het fluitsignaal en begon de wedstrijd tegen NKV. Hoewel we goed begonnen en goede aanvallen speelden, viel het balletje maar niet door de korf. Dat resulteerde al snel in een 5-0 achterstand. We lieten ons gelukkig niet gek maken, en konden het gat kleiner maken. Ruststand 9-5. Na oppeppende woorden van onze coach Jan gingen we het veld weer op. Zo goed als NKV de eerste helft begon, zo goed begon de tweede helft bij ons. Vier doelpunten achter elkaar door goed uitgespeelde aanvallen. We gingen gelijk op en wisten ons hoofd koel houden. Daarbuiten hadden we ook een tactische wissel, hierdoor wisten we aan het langste eind te trekken. 15-17 winst! Aangezien we zó vroeg speelden was het nog geen 12:00 uur toen we de kantine inliepen. We proosten met een radler (en sommige die hards met een biertje) en konden tevreden terugkijken of de eerste wedstrijd.

Geschreven door: Lisa Paul

Rust roest 6 – Attila 3 (18 – 15)

Op zaterdag 23 november 2019 was het dan eindelijk zo ver, een mijlpaal voor Attila: De allereerste wedstrijd van Attila 3! Uit, maar toch thuis in Eindhoven, werd de wedstrijd gespeeld tegen Rust Roest 6. Het supernieuwe team stond om half 2 klaar in de zaal waar ze onder leiding van coach Sebastian de eerste voorbespreking hadden. Terwijl de laatste teamleden zichzelf voorstelden aan elkaar werd er besproken dat een goede sfeer en lekker spelen voorop moest staan die dag. In de laatste minuten voor de wedstrijd stroomde de tribune vol met Attila leden die hun wedstrijd al hadden gewonnen, dus de sfeer zat er goed in. De trommel van Rust Roest werd geleend en de Attila sjaals kwamen tevoorschijn. Toen startte de wedstrijd onder luid gejoel van het publiek.

De wedstrijd kwam voor Attila moeizaam op gang en na een paar minuten werd de eerste vak wissel uitgevoerd (heel gemakkelijk dat oneindig wisselen). Dit had goed gevolg voor het puntenaantal en remde het aantal tegengoals. De wedstrijd verliep prima tot aan de rust, zelfs Ilse heeft bijna een prachtig afstandsschot geraakt! Jammer genoeg was de tussenstand nog 12-6, maar dat mocht de pret niet drukken. Coach Sebastian was tevreden en we waren een leuke wedstrijd aan het neerzetten voor spelers en publiek. Na de pauze maakten we nog een inhaalslag, maar een paar ongelukken zorgden er voor dat Amber en Nina nodig waren om ons team weer aan te sterken. De winst zat er niet in voor Attila 3, maar de moed bleef er in tot het einde. Verloren met 18-15, maar na het clublied en het eerste biertje voelde het alsof alle teams die dag hadden gewonnen.

Geschreven door: Marieke Stelder

Read More

Attila gaat naar de Veluwecup

Afgelopen weekend, op 16 en 17 November, was het tijd om af te reizen naar het afgelegen dorp, Wageningen. Hier vond namelijk de Veluwecup plaats, met als thema ‘’Clowns, jongleurs en acrobaten, wie heeft onze showkoe losgelaten? Ongeremd in de circustent!’’.
Met een klein groepje attilianen stapten we zaterdag vroeg in de middag de trein op, want in tegenstelling tot andere toernooien moesten we hier ook al op de zaterdag korfballen. Na een 2 uur durende reis waren we dan eindelijk aangekomen en konden we gelijk beginnen met onze wedstrijden te spelen. Met een matige prestatie van 2 wedstrijden gewonnen en 2 wedstrijden verloren, moest ons toppunt nog komen, want we stonden in de finale voor de prestatieprijs! Hoe we verloren kunnen hebben van Melmac dat het lied ‘’Fuifje’’ zingt snappen we nog steeds niet, want wij hadden de grootste radslag ter wereld en onze sterspeelster Fabiënne met haar majorette kunsten. Gelukkig konden de bakjes chinees bij het avondeten ons opvrolijken.
Hierna was het tijd voor het feest, helaas kwamen we erachter dat 2 andere verenigingen ook het idee hadden om als mimespelers verkleed te gaan. Na een top feest te hebben gehad, ging de wekker weer lekker vroeg. Jammer genoeg waren onze brakke korfbal skills niet genoeg om een plekje in de halve finale te bemachtigen. Later in de middag stapten we de trein in om weer naar ons mooie Eindhoven te gaan, tot onze spijt zonder barometer punten. Dit betekend wel dat we het alleen maar beter kunnen doen bij het volgende toernooi, De Domcup (15&16 februari)!

Geschreven door: Marit Bouma

Read More

Attila gaat naar GLOW

Op donderdag 14 november zijn we met een aantal Attilianen naar GLOW geweest. Om 20.00 uur spraken we af bij de Santé. Drie uur lang hebben we met z’n allen door de stad gelopen, van het Van Abbemuseum, via het Philips Stadion tot aan hotel Mariënhage. We hebben mooie lichtshows en kunstwerken gezien. Om warm te blijven had de AC warme glühwein meegenomen! Een aantal sloten de avond af in de borrelbar. Het was een geslaagde activiteit! Tot volgend jaar?

Geschreven door: De Activiteiten commissie

Read More

Old Huns dag

Ieder jaar organiseert Attila een dag met de oude Attilianen, ook wel “Old Huns” genoemd. Dit jaar begon de dag met een lekkere taart, waar na ze de oefen wedstrijd van Attila 1 tegen NKV 1 konden bekijken. Hiervoor had Attila 2 net een wedstrijd gehad tegen NKV 2 die ze met 26-19 hebben gewonnen. Helaas kon Attila 1 net niet winnen, wat resulteerde in een uitslag van 16-17. Gelukkig hebben wel beide partijen veel geleerd van de wedstrijden.

Hierna was het tijd voor de wedstrijd van het jaar: Old Huns – Attila.
Vorig jaar had Attila verloren van de Old Huns, dus uiteraard, wilden wij dit jaar voor de winst gaan. Zeker aangezien sommige Old Huns nog maar twee keer per jaar korfballen: Op de Old Huns dag en bij het Attila toernooi. Gelukkig hebben we dit jaar gewonnen! Het was een spannende wedstrijd, waarbij er ook heel veel mooie acties zijn gemaakt. Uiteindelijk was de uitslag 17-23.

Hierna hebben we de avond doorgezet door samen te eten en drinken tot diep in de nacht. Het was een geslaagde dag, op naar de volgende Old Huns dag!

Read More

Wedstrijdweek 8

Blauw Wit (K) 1 – Attila 1 (13-12)
Attila 1 moest afgelopen zaterdag helemaal naar Kloetingen om een wedstrijd te spelen tegen de koploper. Attila 1 stond 2 punten achter blauw wit, waardoor dit een belangrijke wedstrijd was voor de koppositie. Bij de vorige wedstrijd tegen Blauw Wit kwam Attila op een achterstand van 8-0, door slechte focus. Deze keer moesten we dus vanaf het begin van de wedstrijd gefocust zijn. Dit werd zeker meer genomen aan begin, waardoor de eerste helft redelijk gelijk op ging. Attila had een periode van veel één schots aanvallen waardoor het scoren even wat moeilijker ging. Blauw Wit was die periode iets scherper waardoor we met een score van 7-5 de rust in gingen.

De tweede helft kwam de focus bij Attila weer terug en werden de aanvallen wat langer en werden er minder plaats fouten gemaakt. Hierdoor kwam Attila terug in de wedstrijd en kwamen ze zelfs op een voorsprong van 10-11. De wedstrijd bleef tot de laatste minuut spannend. Helaas trok blauw wit aan het langste eind doordat ze de laatste minuut een goal maakte vanuit een vrije bal. Blauw Wit won de wedstrijd met 13-12 en staan eerste in de poule. Attila staat momenteel op een 4e plek. De komende weken heeft Attila 1 verschillende oefenwedstrijden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden voor het zaal seizoen!

Geschreven door: Noor van Leeuwen

Rust Roest 5 – Attila 2 (17-14)

Zaterdag 26 november om half 12 moest Attila 2 aantreden voor de laatste veldwedstrijd van de eerste helft. De tegenstander was Rust Roest 5. De eerdere ontmoeting had een overwinning opgeleverd, dus de verwachtingen waren hooggespannen. Saillant detail was dat zowel de scheidsrechter als de tegenstander bestonden uit oud Attilianen.

De wedstrijd kon beginnen. Eerste score is voor Rust Roest. Na een tijdje is daar Joris Broekmans met de gelijkmaker. Twee goals van Robin van Dijk, en het staat 3-1. Het zou de enige voorsprong van de wedstrijd zijn. Rust Roest komt op 4-3. Vanaf dit moment gaat de wedstrijd gelijk op. Goals van Attila worden telkens beantwoord door goals van Rust Roest, en omgekeerd. De ruststand is 10-8.

Het spelbeeld van de tweede helft is hetzelfde. Een degelijk aantal goals aan beide kanten, waardoor de voorsprong van Rust Roest gehandhaafd blijft. De wedstrijd eindigt in een 14-17 nederlaag. Attila 2 gaat de zaal in als 6e.Geschreven door: Sebastian van Andel

Read More